🍐 Traditionele stoofperen met kaneel! 🍐

Stoofpeertjes, een gerecht dat vooral vroeger veel werd gemaakt. Maar waarom slaan we deze heerlijke zoete peertjes nu vaak over? Met dit recept voor de lekkerste stoofpeertjes, wil je niet meer anders.

Bereidingstijd: 10 minuten bereiding + 2,5 uur stoven

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 8 stoofperen
  • 400 ml zoete rode port (wil je geen alcohol in je gerecht? Dan is bessensap ook heerlijk)
  • 100 ml water
  • 3 kaneelstokjes
  • 50 gram basterdsuiker
  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze:

Schil de peertjes en laat het steeltje er aan zitten. Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de peertjes ongeveer 2,5 uur stoven. Nog lekkerder met een bolletje ijs of als bijgerecht bij wild.

Deel op Facebook Verstuur per mail