Gevulde tomaten met parelcouscous

Deze gevulde tomaten met parelcouscous en feta zijn lekker als bijgerecht, maar misschien geven ze in de zomer al genoeg voldoening als hoofdgerecht. Dit recept is voor 4 gevulde tomaten en in maar 30 minuten te bereiden. Heerlijk fris en gezond!

Wat heb je nodig?

  • 4 vleestomaten
  • 150 gr parelcouscous
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 75 gr feta
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosui
  • 1 geroosterde paprika (uit een pot)
  • 1,5 tl Italiaanse kruiden
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op het pak. Voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel.
  2. Snijd de feta, bosui en paprika in stukjes. Meng in een kom de parelcouscous, feta, 1 uitgeperste teen knoflook, bosui, paprika, Italiaanse kruiden en een snufje olijfolie.
  3. Vul de tomaten met het parelcouscous mengsel.
  4. Eventueel kun je nog wat geraspte kaas er overheen strooien. Zet de gevulde tomaten 10-15 minuten in de oven, in een ovenschaal.

En genieten maar!

Deel op Facebook Verstuur per mail