Paddenstoelen, Prei en Fontina Frittata een heerlijke manier om op een snelle manier een gerecht met ei en paddenstoelen te maken.
Met de soort paddenstoelen kun je nog variëren, wij gebruikten in het gerecht kastanjechampignons, maar in principe zijn alle soorten lekker in deze frittata.
De frittata bakken we in een gietijzeren koekenpan, die in de oven kan.
Lekker enmet vers gebakk ciabatta, of een lekkere verse bruine boterham
Recept Paddenstoelen, Prei en Fontina Frittata
Simpel kan ook lekker zijn
INGREDIËNTEN
- 250 Gram Kastanjechampignons
- 2 Stengels Prei
- 12 Eieren
- 125 Milliliter Crème fraîche
- 2 Eetlepels Verse gehakte peterselie
- 65 Gram Geraspte Fontina
- Peper en zout naar smaa
INSTRUCTIES
-
Maak de stengels prei schoon, en snij de donkergroene delen van de stengels. We gebruiken in dit recept alleen de witte en de lichtgroene delen, die wat minder bitter zijn.
-
Snij deze delen in stukjes.
-
Maak de kastanjechampignons schoon, en snij het in dunne plakjes.
-
Oven voor verwarmen op 180 graden.
-
Doe 1 eetlepel olijfolie in een gietijzeren koekenpan, verhit de olie en fruit hierin de ringen prei. Dit duurt ongeveer 5 minuten, wel regelmatig omscheppen.
-
Kastanjechampignons toevoegen en ongeveer 8 minuten mee laten bakken.
-
In een schaal de eieren breken, de crème fraîche, de peterselie, en 45 gram Fontina toevoegen. Klop de eieren en giet de eieren over de prei en kastanjechampignons.
-
Verhoog het vuur, en bak de frittata in ongeveer 5 minuten.
-
Haal de pan van het vuur, strooi de rest van de kaas erover, en plaats de koekenpan hoog in de oven.
-
Bak de frittata 25 tot 30 minuten.